Има данни за взрив при трагичния инцидента с автобус на АМ Струма,

...
Има данни за взрив при трагичния инцидента с автобус на АМ Струма,
Коментари Харесай

Сарафов: Имало е взрив в автобуса, но не е ясно от какво

Има данни за гърмеж при трагичния инцидента с рейс на Автомагистрала " Струма ", само че към момента не ясно какво го е предизвикало - дали нещо от вътрешната страна, или удар с мантинелата. Това стана ясно от думите на зам.-главния прокурор Борислав Сарафов пред публицисти.

Делото за случая е взето на специфичен контрол от Апелативна прокуратура-София и Върховната касационна прокуратура. Българският основен прокурор Иван Гешев разпореди разследването на Национална следствена служба. Към РСМ е изпратен описът с пасажерите от рейса и процесът по идентифициране е почнал. " Проведохме взаимно работно заседание, на което уточнихме всички линии на интернационалното правно съдействие - приемането на всички нужни документи от македонската страна и приемане на биологичен материал за идентифициране на жертвите ", сподели Сарафов.

Във рейса е имало и втори водач, допуска се, че и двамата водачи са починали, само че информацията не е дефинитивна. Разпитват се потърпевшите в " Пирогов ", като единствено двама от тях са в съответно положение и могат да дадат свидетелства. Тук на място също се разпитват очевидци, съобщи още зам.-главният прокурор.

Главният прокурор на Северна Македония Любомир Йовески дойде у нас във връзка трагичния случай на Автомагистрала " Струма ". Той се срещна с предствители на българската прокуратура на мястото на тежката злополука. Разследващ екип на македонското Министерство на вътрешните работи, формиран от представители на бранш „ Пътна полиция ” и отдел „ Съдебно-технически експертизи ”,също идва в България, с цел да окаже подпомагане при изясняването на аргументите за тежкия случай с рейс на АМ „ Струма ”, заяви министърът на вътрешните работи на РСМ Оливер Спасовски, представен от Нова тв.

" Очаквам бърза и всеобхватна реакция на способените служби. Нашите мисли и молебствия са и с ранените. От сърце им искам бързо излекуване и колкото може по-скорошно връщане в домовете им ", написа Спасовски в профила си във Facebook. В същото време зам.-главният прокурор на България Борислав Сарафов съобщи пред публицисти, че македонските екипи няма да вземат участие в следствието у нас. Говорителят на основния прокурор Сийка Милева посочи още, че в РСМ няма да се организира в допълнение редом досъдебно произвеждане, като всички нужни документи локалната прокуратура ще препрати към българските си сътрудници.

Поискано е от способените български институции да бъде обезпечено предпочитано и гладко влизане в България на околните и роднините на починалите и потърпевшите, както и на представители на медиите на Северна Македония с оглед филантропичния аспект на случая. В рамките на компетенциите си Министерство на външните работи оказва подпомагане и на екип от правосъдни медици, както и на чиновници от Министерство на вътрешните работи на Северна Македония

Междувременно македонската полиция обкръжи офиса на компанията " Беса транс ", притежател на авариралия рейс, в Скопие. Там се събраха и близки на умрелите в случая. Дружеството е записано и на адрес в Кюстендил, където има записани още 23 македонски компании, сподели инспекция на bTV. На посочения адрес живее стара болна жена, която съобщи пред малкия екран, че синът ѝ работил за " Беса транс " преди 10 година, само че към този момент няма общо с сдружението.

Още по тематиката:
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР